27 Mayıs 2013 Pazartesi

Dünya Organik Kongresi Bildiri Çağrısı


13-15 Ekim 2014 tarihlerinde, Buğday Derneği organizasyonunda, İstanbul’da yapılacak olan 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi için Bildiri Çağrısı başladı. Organik dünyanın en büyük etkinliği olan kongre, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Üç yılda bir Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) tarafından düzenlenen Dünya Organik Kongresi’nde 2500-3000 organik ürün paydaşı ve delege bir araya gelecek.

 Kongre üç bölümden oluşuyor: Ana Bölüm, Bilimsel Bölüm ve Uygulayıcı Bölümü. 

Ayrıca, çeşitli girişimlerin organik dünyaya katkılarını vurgulayan bir dizi atölye çalışması da düzenlenecek. Ana Bölüm, “Organik Vizyonu Oluşturmak” ve “Organik Dünyayı Büyütmek” başlıklarıyla iki paralel oturumdan oluşacak ve küresel organik dünyanın geleceğini tartışacak panel konuşmacılarını ağırlayacak. Bilimsel Bölüm, sistemler, bitki yetiştirme, hayvancılık, sosyo-ekonomi, ürün işleme, ticaret ve beslenme gibi alanlarda çalışan araştırmacıların bulgularını sunmasını hedefliyor. Uygulayıcı Bölümü, organik gıda ve tarımı, uygulama, strateji ve sosyo-kültürel durum açılarından pratik bilgi ve deneyimlerin paylaşılması için bir ortam sağlayacak. 

Atölye çalışmaları, kongre katılımcılarıyla paylaşmak isteyen kurum ve girişimlere açık. 

Ana Bölüm, Bilimsel Bölüm ve Atölye Çalışmaları için başvurular yalnızca İngilizce olarak yapılabiliyor. Uygulayıcı Bölümü için ise hem İngilizce hem Türkçe başvuru yapılabilir. Panel konuşmacısı olmak, bildiri sunmak ya da atölye çalışması düzenlemek için son başvuru tarihi, 30 Eylül 2013. Siz de bilgi ve deneyimlerinizi paylaşarak organik sektörün güçlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi ve bildiri gönderimi ile ilgili tüm bilgilere www.owc2014.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kongrede görüşmek dileğiyle, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...