2 Mayıs 2012 Çarşamba

EKO IQ'nun 17. sayısı çıktı


“Petrol ve Sonrası”

Petrol fiyatlarındaki artış genellikle ekonomik kriz bağlamında konuşuluyor ama bu durum bizi bir iklim değişikliğine doğru da götürüyor. Peki ya kapıda çok önemli bir fırsat varsa? Ya son gelişmeler yenilenebilir enerji rönesansının ve ekolojik tarımın habercisiyse? Metin Under 3. Sanayi Devrimi’nin müjdesini veriyor.    

Dünyanın Durumu 2012
Worldwatch Institute, Dünyanın Durumu 2012 Raporu’nun başlığını “Sürdürülebilir Refaha Doğru” olarak belirledi. Rio+20 Konferansı’nın da ana referans metinlerinden biri olan Rapor’un kapsamlı özeti EKOIQ’da.
Pastoral Senfoni ya da Botaniksever Fransız’ın Dönüşü
Rousseau’nun bundan 300 yıl önce “doğaya dönmeliyiz” dediği için taşa tutulduğunu biliyor musunuz? Peki, taşa tutanın Voltaire olduğunu? Heyzen Ateş anlatıyor…

Depresyonla Doğal Mücadele: Ekoterapi
Sayıları gittikçe artan bir grup psikolog, stres kaynaklı rahatsızlıkların doğadan uzaklaşmaktan kaynaklandığını ileri sürüyor. Reçete ise “ekoterapi” denen bir yöntem üzerinden hazırlanıyor: “Dışarı çık, doğayla bütünleş!”
Yurttaşları Sorumlu Yaşamaya Yönlendirme Ortaklığı: PERL 
Sorumlu Yaşam İçin Eğitim ve Araştırma Ortaklığı anlamına gelen PERL Ortaklığı’nda 50’nin üzerinde ülkeden 120 kurum yer alıyor.

Büyük kitap zincirlerinde, gazete ve dergi bayilerinde satışa sunulan EKOIQ, ayrıca internette, www.idefix.com , www.kitapyurdu.com ve www.hepsiburada.com adreslerinden de temin edilebiliyor

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...