4 Kasım 2011 Cuma

EKOIQ’nun 12. sayısı çıktı!

· Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Diyalog ve Eylem Çağrısı: Vizyon 2050
14 sektörden 29 küresel şirket elini taşın altına koydu. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) 20 ülkeden yüzlerce şirket ve uzmanla diyalog yürüttü. Gezegenin geleceğine dair en önemli sürdürülebilirlik rehberlerinden biri olan Vizyon 2050 sıkı bir uyarı olma niteliği taşıyor.

· Madencilik Nereye Kadar?
Sanayi üretimini toptan bitirelim diyemeyeceğimize göre maden çıkarmaya da devam edeceğiz. Peki, ama nasıl? Sürdürülebilir bir madencilik mümkün müdür?

· Ateşböceklerinin Peşinde Bir Ömür Ali Nihat Gökyiğit
Türkiye’de sürdürülebilirlik üzerine proje üreten ilk işadamlarından, hem TEMA’nın hem de ÇEDBİK’in kurucuları arasında yer alan Ali Nihat Gökyiğit yıllar içinde bir sivil toplum öncüsü olarak da sivrildi.

· Herkes Nereye Gitti?
Evden çalışmanın muhtelif yan etkileri biliniyor aslında. Asosyallik, disiplinsizlik, zamanlama sorunları… Ama bu sorunlar yavaş yavaş aşılıyor ki sadece çokuluslu şirketler değil, Yalova Belediyesi bile kısmen bu uygulamaya geçmiş durumda.

Büyük kitap zincirlerinde, gazete ve dergi bayilerinde satışa sunulan EKOIQ, ayrıca internette, www.idefix.com , www.kitapyurdu.com ve www.hepsiburada.com adreslerinden de temin edilebiliyor. EKOIQ dergisi, Ocak ayından itibaren aylık olarak okurlarıyla buluşmaya başlıyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...