19 Ekim 2011 Çarşamba

Yesil Ekonomi Konferansi

Yesil Dusunce ve Heinrich Boll Stiftung Dernegi tarafindan duzenlenen 2. Yesil Ekonomi Konferansi, 22 Ekim Cumartesi günü Cezayir Toplanti Salonu'nda yapiliyor. Yerel Yesil Secenekler temasi altinda kent tarimi, yesil belediyecilik, yesil mimari, yesil enerji ve yesil kent planlamasi gibi konularda oturumlarin yer alacagi konferansa katilim ucretsiz. Herkesi tartismaya ve katkida bulunmaya davet ediyoruz.


2. Yesil Ekonomi Konferansi
22 Ekim 2011
Cezayir Buyuk Toplanti Salonu, Istanbul
Yerel Yesil Secenekler

Tuketmek uzerine kurulan kuresel ekonomik yapi, 2008 yilinda buyuk bir cokus yasadi. Dunya ekonomisi toparlanma surecini atlatamamisti ki, yeni bir krizle daha karsi karsiya kaldi. Belki de krizden hic cikamadi demek daha dogru olur. Ekonomik krizin ne kadar surecegi belli degil ama belli olan bir sey var ki, o da bu dunyada yasamaya devam edeceksek eski aliskanliklarimizi unutmamiz gerektigi.

Mevcut sistem “yasanabilir” kentler degil “marka kentler” yaratma pesinde. Ulasim, kentsel donusum, enerji gibi gundelik yasami sekillendiren alanlardaki yatirim kararlari, sadece tuketime dayali ekonominin devamini gozetecek sekilde aliniyor. “Cilgin” projelerden gecilmiyor ancak sehirlerdeki yasam kalitesinden, vatandaslarin “akli basinda” taleplerinden bahseden yok. Ranta dayali siyaset yasami yok ediyor.
Cozumsuz degiliz. Baska bir ekonomik sistem, baska bir dunya kurmak icin seceneksiz de degiliz. Uluslararasi, ulusal, yerel olcekte yapilacak cok is var. Turkiye’deki yerel yonetimlerin manevra alani dar olsa da, hayata gecirebilecekleri yasamdan yana yesil politikalar mevcut.

Yesil Dusunce Dernegi ile Heinrich Boll Stiftung Dernegi bu yil ikincisi yapilacak Yesil Ekonomi Konferansi’nda “Yesil Yerel Secenekleri” tartismaya aciyor. Kent planlamasindan mimariye, ulasimdan enerjiye yerel belediyelerin onundeki secenekleri degerlendirmek, iyi ornekleri one cikarmak amaciyla olusturdugumuz program, bu orneklerden cikartilabilen deneyimleri paylasip kendi yasadigimiz yerel alanda cogaltmasi ile yeni bir siyasi anlayis olusturulabilir. Buna gore de onumuzdeki yerel secimler oncesinde farkli, yasamdan yana bir belediyecilik secenegini kamuoyunun dikkatine sunmayi amacliyoruz. Bu konferansin bir ozelligi de Turkiye’deki olumlu orneklerden yola cikarak, farkli politik secenekleri Turkiye’deki mevcut sartlara gore gelistirmeyi tesvik etmeyi hedeflemesi.
Yesil ekonomi ve yerel yonetimlerin sorunlariyla ilgilenen herkesi, Yesil Ekonomi Konferansi’ni izlemeye ve tartismalara katkida bulunmaya davet ediyoruz.

Yesil Ekonomi Konferansi 2 – Yesil Yerel Secenekler
Tarih: 22 – 23 Ekim 2011
Yer: Cezayir Toplanti Salonu
Hayriye Caddesi 12, Galatasaray, Beyoglu-Istanbul

22 Ekim 2011 Cumartesi
09:00 Kayit
09:30 Acilis konusmalari
Dr. Ulrike Dufner - Heinrich Boll Stiftung Dernegi Yuksel Selek – Yesiller Partisi Es Sozcusu

1. OTURUM – Yesil bir belediye mumkun mu?
09:45 Ana konusmaci: Dr. Dirka Grießhaber – Hamburg Kentsel Gelisim ve Cevre Bakanligi / Avrupa Yesil Baskenti Hamburg 2011 Yurutme Kurulu Uyesi
10:15 Soru-Cevap

10:30 Cay molasi

10:45 Yesil belediyelerin unsurlari (Moderator: Ozgur Gurbuz ) Ulasim - Prof. Dr. Haluk Gercek / Istanbul Teknik Uni. Ogr. Uyesi Yesil Kentin Sinirlari - Yar. Doc. Dr. Koray Velibeyoglu / Izmir Yuksek Teknoloji Enstitusu Ekolojik Krizin Kent ve Bolge Planlamasina Etkileri - Ikbal Polat Mimari - Orhan Esen

12:30 Yemek arasi

2. OTURUM
13:30 Yesil Secenekler 1 (Moderator: Alper Akyuz)

Yerel Enerji - Huseyin Celik / Dikili Jeotermal A.S. Yon. Kurulu Bsk.
Yerel Ekonomi - Ilhan Koculu / Tohum Izi Dernegi Kent Tarimi Uygulamalari - Aytac Timur /Yeryuzu Dernegi

15:00 Cay molasi

15:15 Yesil Secenekler 2 (Moderator: Mahmut Boynudelik)

Sorumlu Turizm - Yrd. Doc. Dr. Ferah Ozkok / Canakkale 18 Mart Uni. Ogr. Uyesi Yavas Sehir - Prof. Dr. H. Ridvan Yurtseven / Canakkale 18 Mart Uni. Ogr. Uyesi Kentsel Donusum - Cihan Uzuncarsili Baysal / BM Habitat AGFE temsilcisi.

16:45 Kapanis
16:50 Film gosterimi: Ekumenopolis

23 Ekim 2011 Pazar
Akademi ve STK’ler: Turkiye'nin Cevre Sorunlari Uzerine Nasil bir Isbirligi?

09:30 Kayit
10:00- 12:30 Politik Ekoloji Calisma Grubu

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...