8 Eylül 2011 Perşembe

EKO IQ’nun 11. sayısı çıktı!

İklim Değişikliği ve İnsan Yapımı AÇLIK!

Kıtlığın pençesindeki Afrika’da her gün çocuklar ölüyor. Peki, bu insanlık ayıbı kimin ürünü?

Dr. Nesrin Özalp’in Güneş Reaktörü Küresel Isınmaya Çare Olabilir mi? Dr. Nesrin Özalp doğalgaz çevrimi yapan güneş reaktörüyle hem sıfır karbon emisyonlu hidrojen yakıtı elde etmeyi hem de tuttuğu karbonu endüstriyel ürüne dönüştürmeyi başardı.

Gezegenin Kaderi Kentlerde Belirlenecek!BZD Yayıncılık Kurucusu Zülfü Dicleli, “Kentleşme tek bir merkezden yönetilecek değil, onlarca merkezden etkilemeye çalışılabilecek bir süreçtir” diyor.

Organik Tarım Gezegenimizi Doyuramaz mı?
Imagine Demain le Monde’nin 85. sayısında Pablo Servigne imzasıyla yayımlanan yazıya göre, konvansiyonel tarımla organik tarımı karşılaştırmak imkansız.

Ya Yeşil İş Ya Yeşil İş
Bu yıl 6-7 Ekim’de üçüncüsü düzenlenecek olan Yeşil İş Konferansı’nın mimarları Sevinç Onay ve Semra Sevinç, çözüm ortağı sayısının 70’e ulaşmasının kendilerine güç verdiğini belirtiyorlar.

“Hayalim, Yeni Bir Organik Tarım Politikası”
Toprak Ana organizasyonunun kurucularından Cem Birder, organik tarıma geçişte küçük üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söylüyor.

Büyük kitap zincirlerinde ve kitapçılarda satışa sunulan EKOIQ, ayrıca internette, www.idefix.com , www.kitapyurdu.com ve www.hepsiburada.com adreslerinden de temin edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...