2 Ocak 2010 Cumartesi

Haftanın Yeşil Gündemi

Yeni yıl kararlarınızı yeşillendirin


Her yıl başında yeni yıl için "yeni kararlar" alanlardan mısınız? Bu yıl daha çok.... Bu yıl daha az...'larla başlayan cümleleri kurmamak mümkün mü? Gelin bu cümlelere biraz da yeşil renk katalım...Korkmayın öyle çok iddialı, yaşamınızı tümden değiştirecek yeni yıl kararları değil bunlar...Üç küçük yeni yeşil adım katın hayatınıza... Mesela - Bu yıl daha çok geri dönüşüm yapacağım... Kağıtlarımı, plastiklerimi ayrı ayrı çöp kutularında toplayacağım...- Bu yıl daha az araba kullanıcağım (çok mu zor oldu, o zaman cümleyi "bu yıl daha çok yürüyeceğim"e çevirebilirsiniz.) - Bu yıl alış veriş sırasında aldığım naylon poşetleri azaltmaya çalışacağım... - Bu yıl aldığım gıdaların üzerlerindeki etiketleri okuyup, içinde bana zarar veren birşey var mı diye kontrol edeceğim? - Bu yıl alış veriş sırasında "bunu almaya gerçekten ihtiyacım var mı?" diye soracağım? - Bu yıl saksıda bir bitki yetiştirip onun aydan aya nasıl değiştiğini izlemeyi ihmal etmeyeceğim? Herkese sağlıklı, mutlu, doğal bir yıl dileğiyle... Kaynak:www.ntvmsnbc.com



Tek Çözüm İklim Adaleti Hareketi



Kopenhag İklim Zirvesinden bir anlaşma çıkması zor idi. Danimarka polisinin baskısına ve medyanın kriminalizasyonuna karşı sokağa çıkarak iklim adaletini savunmaktan geri durmayan eylemciler, iklim krizinin küresel adalet ilkeleri çerçevesinde çözümü için gerekli olan siyasi iradeyi de ortaya koyacaktır. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda dikkate alınabilir, güçlü bir karar çıkmaması bir sürpriz olarak değerlendirilebilir mi? Açıkçası hayır. Konferanstan anlamlı bir karar çıkmama ihtimalinin ağırlık kazandığı, zirveden daha haftalar önce dile getirilmeye başlanmıştı bile. Gözlemcilerin çoğunluğu zengin kuzey ve yoksul güney arasında gerçekleştirilebilir bir anlaşma ihtimalinin zayıflığından dem vurmaktaydılar. Gerçekten, başta özellikle Amerika Birleşikleri Devletleri (ABD) olmak üzere zengin ülkeler konferanstan herhangi anlamlı bir sonuç çıkmaması için ellerinden geleni yaptılar. Obama hükümetinin zirveden önce açıkladığı ve sera gazı emisyonlarını 1990 düzeyine göre sadece yüzde 4 azaltmayı hedefleyen zayıf önerisi zaten zirveyi çıkmaza sürüklemişti. Stefo Benlisoy’un yazısının devamını http://www.ekolojistler.org/ da okuyabilirsiniz.

Termik Santrale Hayır



Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkez, 4 Şube, 13 Temsilcilik ve 18 PMOGenç Temsilciliği 4700 üyesi ile Bartın’da "TERMİK SANTRALE HAYIR" diyor. Peyzaj mimarları, bugünkü koşullarda doğal ve kültürel yapısı ile ülkemizin nadir zenginliklerinden biri, önemli bir kıyı kenti olan Amasra‘da sağlıklı yaşam hakkımızı termik santral gibi Avrupa ülkelerince terk edilmiş yatırım ile gasp edenlere geçmişte olduğu gibi bugün de HAYIR diyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...