5 Ekim 2009 Pazartesi

Haftanın Yeşil Gündemi



ANKARA Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin süreli yayın organı olan Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri dergisinin ilk sayısı ile Ankara Üniversitesi’nde çevre konusunda çalışan öğretim elemanlarına ait bilgilerin yer aldığı “Ankara Üniversitesi’nde Çevre Konusunda Kim Kimdir?” başlıklı kitap yayınlandı. Dergi ve kitaba pdf dosyası olarak http://csaum.ankara.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.


3. KÖPRÜ projesine karşı çıkanlar seslerini giderek yükseltiyor. R. Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken 27 Nisan 1995 tarihinde söylediği “Üçüncü köprü bir cinayettir. Böyle bir teşebbüs İstanbul'un çağdaş kentleşmesi ve şehir içi ulaşım sistemi için ölümcül sonuçlar doğurur" sözleriyle açılan www.ucuncukoprucozumdegil.blogspot.com adresindeki blog herkesi İstanbul’a ve doğaya sahip çıkmaya çağırıyor.


ODTÜ’de bünyesinde, Türkiye’nin enerji ihtiyacının güneş santrallarından karşılanmasını sağlayacak teknolojilerin geliştirileceği "Güneş Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜNAM)" kuruluyor. Merkez, güneş enerjisi teknolojileri alanında araştırma, uygulama ve geliştirme çalışmaları yürütecek. Güneş enerjisi teknolojilerini Türkiye’de geliştirmeyi ve bu alanlarda Türkiye’nin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen Merkez, güneş enerjisinin çevre ve toplum çıkarları doğrultusunda en verimli biçimde kullanılması ve uygulanması yönünde yöntemler geliştirerek toplumun ve sanayinin hizmetine sunmayı amaçlıyor.Kaynak: www.ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...